1. Rozróżnianie produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego.
2. Funkcje żołądka.
3. Funkcja serca, żył, tętnic i naczyń włosowatych.
4. Zmysły człowieka - wymienić.
5. Narządy budujące układ oddechowy człowieka i ich funkcje.
6. Budowa układu ruchu (układ szkieletowy i mięśniowy) i funkcja.
7. Etapy życia człowieka.
8. Zmiany zachodzące w organizmie podczas dojrzewania.
9. Funkcje w organizmie składników pokarmowych.
10. Przebieg oddychania komórkowego - co jest potrzebne i co powstaje oraz co jest usuwane.
11. Pojęcie: zapłodnienie i łożysko.
Na ocenę celującą:
1. Funkcja wątroby i trzustki podczas trawienia pokarmu.
2. Funkcja składników krwi (krwinek czerwonych, krwinek białych, płytek krwi oraz osocza).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz